پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
تعلیم و تربیت

دکتر محمدباقر صدقی تصریح کرد: سیستم آموزشی موجود جوابگوی نیازهای روز جامعه نیست و برای حل مشکل بابد مدیران اجرایی در کنار پژوهشگران قرار بگیرند و فعالیت خود را متمرکز برای حل یک موضوع کرده و از پراکندگی پرهیز کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، سومین نشست علمی گروه علمی تعلیم و تربیت اندیشکده قدر با همکاری میز آموزش و پرورش دفتر تبلیغات اسلامی، انجمن‌های علمی حوزه، نهضت علمی تربیت ماندگار ستاد راهبری تحول آموزش و پرورش و مرکز تربیت معلم مبلغ با موضوع «بررسی نظام واره مسائل آموزش و پرورش» در ساختمان انجمن‌های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد.

دکتر محمدباقر صدقی با گرامیداشت یاد و خاطره‌ی شهدای جبهه‌ی مقاومت سخنان خود را حول دو محور ارائه داد. محور اول چرایی پرداختن به تحول در آموزش و پرورش و دوم اهمیت موضوع راهبری تحول آموزش و پرورش.

وی با اشاره به این موضوع که پژوهش های لازم در زمینه‌ی ریشه‌یابی مشکلات موجود در سیستم آموزشی کشور انجام شده است افزود: در حال حاضر تمام افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، به ضعف سیستم آموزشی آگاه هستند، بنابراین باید به سمت عملیاتی کردن این پژوهش ها برویم و نیازی به پژوهش جدید نیست.

صدقی بزرگترین مشکلات موجود در کشور را در یازده عنوان بیان کرد و گفت: اختلال در نهاد تعلیم و تربیت یکی از مشکلات اساسی کشور است که با حل این مشکل بسیاری از مشکلات موجود حل خواهد شد.

وی بیان کرد: سیستم آموزشی موجود جوابگوی نیازهای روز جامعه نیست و برای حل مشکل بابد مدیران اجرایی در کنار پژوهشگران قرار بگیرند و فعالیت خود را متمرکز برای حل یک موضوع کرده و از پراکندگی پرهیز کنند.

صدقی گفت: نظام آموزشی باید مهارت محور و تربیت گرا باشد و کسانی که می‌توانند نقش اساسی را ایفا کند معلمان هستند.

در ادامه‌ی نشست حجت‌الاسلام علی‌اکبر عبدالاحدی مقدم با اشاره به وجود بررسی نظام واره‌ی‌ مسائل آموزش و پرورش گفت: با شناخت مسائل اصلی راحت‌تر می‌توان به حل مسائل اقدام کرد، در حال حاضر با شبکه‌ای از مسائل روبه‌رو هستیم که با شناخت مسئله‌ی اصلی بسیاری از زیر مسائل حل خواهد شد.

وی با بیان شیوه‌ی مطالعاتی در ترسیم نظام واره گفت: شیوه‌ی ترسیم نظام واره توسط تیم تحقیقاتی به صورت استقرائی بوده، به این معنا که مسائل موجود در سیستم آموزشی کشور از پایین ترین سطح آن شروع و به سطوح بالاتر ادامه پیدا می‌کرد.

عبدالاحدی مقدم ادامه داد: با بررسی تحقیقات میدانی به ۸۰۰ مسئله‌ی کوچک و بزرگ رسیدیم مانند عدم توجه به بهداشت در مدارس تا انتخاب عدم مدیر متخصص، که این مسائل در درجه‌بندی مختلفی قرار می گیرند.

وی گفت: در حال حاضر ما با پدیده‌ی هوش مصنوعی و فضای مجازی روبه رو هستیم کشورهای دیگر در حال بروزرسانی سیستم آموزشی خود هستند و ما نیز باید سیستم آموزشی کشور را براساس شرایط نسل جوان تدوین کنیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha